Tillbakablickar

Historiska hundar

bootstrap templates
Mobirise

Bandageskydd för alla
Dogger's bandageskydd finns att köpa på ett flertal ställen, finns inte ditt djursjukhus med på listan, kontakta oss via e-post så ordnar vi detta. Du kan även handla direkt i vår webbshop.
Det är inte för att jag har skadat min tass som jag ser ledsen ut. En äkta cognacshund ser ut så här.
Med sin breda kunskap och modernt utrustade kliniker så klarar Djurklininkerna det mesta (utom ansiktslyftningar). Ett bra sätt att skydda hundens bandage efter en operation är att använda Dogger's bandageskydd.

Bandageringstips
1. Tvätta vid behov såret med jodlösning. Lägg en steril kompress närmast såret.Lägg bomullssträngar mellan tårna (viktigt för att undvika hudirritation).
2. Bomull runt hela tassen upp till strax under knä respektive hasled.
3. Några varv gasbinda fram och tillbaka på ovan-och undersidan av tassen längs med benet.
4-8. Gasbinda i slinga runt tassen enligt figur så att hela tassen täcks. Dra till väl så att bandaget sitter stadigt.
9. Fäst gasbindan med ett par varv plåsterbinda på några ställen.
10. Vid fuktigt väder används bandageskydd runt bandaget. Skyddet skall inte sitta på inomhus under en längre tid.
Besök din djurklinik så berättar de mer.

Mobirise
Mobirise

Jag skadade tassen
Hej! Vintern -96 skar jag mig i tassen. Jag använde Dogger's under 1 månad och det fungerade utmärkt, såret läktes snabbt då jag alltid hade torr tass. Min matte tyckte att det var en smidig lösning, (lätt att ta på och av) dessutom sparade hon pengar på onödiga ombandageringar.

FGS
Ett bra sätt att skydda en tass vid sprickbildning kan vara att använda sig av modellen FGS vilket ger tassen möjlighet att "andas", dessutom förhindrar det att hunden slickar på skadan vilket kan medföra att läkningsprocessen blir onödigt lång. Tasskyddet sitter på en Rottweiler och storleken är (L)..

Mobirise
Mobirise

FL
Jag använder modell FL (storlek M) fram och (S bak) när vi drar ut på jakt. Jag garanterar att dom sitter kvar på plats trots att det går undan i snön.

FGS/FL
Max använde FGS (inomhus) och
FL (utomhus)under läkningsprocessen,
på 3-4 dagar var skadan läkt.

Mobirise
Mobirise

FGW
Se upp alla fåglar på fjället för "nu kör vi", mina FGW (L) håller tassarna varma och torra under jakten.Se upp alla fåglar på fjället för "nu kör vi", mina FGW (L) håller tassarna varma och torra under jakten.

Dela sidan!